Taco's zien er altijd feestelijk uit! En dat maakt het ook een feest om te maken met kinderen. Je kunt prima de kinderen de tacohoorntjes laten rollen, groenten laten snijden of de salsa laten maken.
Het is leuk voor kinderen om te zien dat je veel zelf kunt maken in plaats van kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Maak dit gerecht op een regenachtige zondag! Heb je niet zo veel tijd, kies dan voor (de meest gezonde versie van) kant-en-klare taco's, kruidenmix en salsa.
Snijd de paprika en zoete aardappel in kleine blokjes. Snipper de rode ui en pers de knoflook.
Spoel de uitgelekte bonen af met water.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de mango en komkommer in kleine stukjes.
Laat de ongebrande cashewnoten minimaal 10 minuten in gekookt water wellen.
Meng de ingrediënten voor de salsa door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de geweekte cashewnoten met de andere ingrediënten en 4 el water in de blender of gebruik een staafmixer om te pureren tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kwast de maiskolven in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de kolven op een bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de maïs van de kolven en verwerk deze in de vulling.
Ik gebruikte tacobakjes in dit recept: drapeer de tortilla's over een omgekeerd muffinbakblik en bak 10 minuten in de oven.
Wil je hoorntjes maken: snijd de tortilla's doormidden en rol van iedere halve tortilla een hoorntje. Bind er wat kookgaren omheen of gebruik een houten prikker om vast te zetten. Bak de hoorntjes 10 minuten in de oven.
Kies je voor kant-en-klare tacobakjes, laat deze de laatste 5 minuten verwarmen in de oven. verwarm je in de oven voor 5 minuten.
Meng 1 el van de huisgemaakte kruidenmix met 2 el water in een kommetje.
Fruit de ui in een koekenpan. Voeg dan de blokjes zoete aardappel toe en laat ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur bakken. Voeg dan de paprika toe en laat nog 3 minuten bakken. Voeg dan de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.
Doe het kruidenmengsel in de pan en bak nog 2 minuten. Voeg tot slot de bonen en de maïs toe.
Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's vullen en opmaken met de cashewsaus en salsa.
Ingrediënten
☐ 30 mini tacobakjes (kant-en-klaar)
óf
☐ 2 pakjes kleine wraps
☐ 1 blik kidneybonen
☐ 1 blik witte reuzebonen
☐ 1 grote zoete aardappel (kleur naar keuze)
☐ 1 rode paprika
☐ 1 gele paprika
☐ 2 gekookte maïskolven
☐ 2 tenen knoflook
☐ 1 rode ui
☐ 50 gr ongebrande cashewnoten
☐ gekookt water
☐ 1 tl uienpoeder
☐ 2 el edelgistvlokken
☐ 1 tl citroensap
☐ ½ tl zout
☐ ½ verse mango
☐ 250 gr cherry tomaatjes
☐ 1 komkommer
☐ 1 el appelazijn
☐ 1 el olijfolie
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan