Een droge kruidenmix zelf maken is een fluitje van een cent! En je weet precies wat er in de mix gaat. Geen zakjes uit de supermarkt meer, waar vaak kleurstoffen en E-nummers aan zijn toegevoegd. Dit recept is voor ongeveer 4 porties. Je kunt de kruidenmix bewaren in een glazen potje, goed afgesloten en in het donker. Zo heb je altijd een voorraad en val je niet terug op de zakjes uit de supermarkt.
Als je geen gemalen kruiden en specerijen gebruikt, maar de hele zaden maal deze dan fijn in de vijzel of een oude koffiemolen. Meng alle gemalen of gevijzelde kruiden en specerijen door elkaar en dat is het!
Ingrediënten
☐ 1 el gerookt paprikapoeder
☐ ½ el gemalen komijn
☐ ½ el chilipoeder (1 el als je pittige mix wilt)
☐ snuf cayennepeper of zwarte peper
☐ ¼ tl chilivlokken (laat weg voor een milde mix)
☐ 1 tl zout
☐ 1 tl knoflookpoeder
☐ 1 tl uienpoeder
☐ ½ tl gedroogde oregano
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan