Overheerlijke vegan Pad Thai met extra veel groenten! Dit recept zet je binnen 15 minuten op tafel en bevat superveel verse groenten. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor jouw buik. Met de toevoeging van tofu bevat dit gerecht ook nog eens de nodige eiwitten.
Eet smakelijk!
Snijd de broccoli in kleine roosjes, breek de sperziebonen (of gebruik diepvries)
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en uit de rode peper en snijd de paprika in grove stukken en de peper in dunne reepjes. Snijd de wortel in dunne schuine plakken en de tofu in grove stukken. Snijd de bosuitjes grof en de knoflook in dunne plakjes.
Bereid de noodles zoals vermeld op de verpakking.
Verhit de sesamolie in een grote wok. Voeg de peper, broccoli, paprika en tofu toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Voeg de wortel, bosui en de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Blus af met de ketjap, sojasaus, rijstazijn en water. Laat 2 minuten garen op middelhoog vuur. Meng de taugé erdoor en zet het vuur uit. Meng de noodles door het groente-tofu mengsel.
Vul bowls met de Pad Thai en garneer met verse taugé en de cashewnoten.
Ingrediënten
☐ 300 gr broccoli
☐ 200 gr sperziebonen, gebroken
☐ 1 rode peper
☐ 4 bosuitjes
☐ 3 knoflooktenen
☐ 125 gr taugé
☐ 1 rode paprika
☐ 3 wortels
☐ 250 gr tofu
☐ 75 gr cashewnoten
☐ 125 gr noodles naar keuze
☐ 4 el ketjap manis
☐ 3 el sojasaus
☐ 2 el rijstazijn
☐ 200 ml water
☐ 2 el sesamolie
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan