Deze smaakvolle rijstflensjes gevuld met paddestoelen, knapperige groenten en huisgemaakte hoisinsaus doen het goed op ieder feestje! Ze kunnen ook prima als diner, geserveerd met roergebakken groenten of een grote salade.
De flensjes maak je met rijstmeel, wat lichter verteerbaar is dan tarwe.
Heb je weinig tijd of geen zin om flensjes te bakken? Dan kan je ook rijstvellen kopen en er verse loempia's (springrolls) van maken.
Maak eerst het beslag voor de rijstflensjes. Zeef het rijstmeel met het maismeel een paar keer, zodat je zeer fijn meel krijgt. Voeg zout, water en olie toe en klop tot een glad beslag met een handmixer. Het beslag is heel waterig. Laat het 1 uur rusten.
Maak ondertussen de vulling voor de flensjes.
Snijd de Chinese kool, venkelknol, citroengras, paksoi en bosuitjes heel fijn. Pers de knoflooktenen. Ga je voor een pittige variant, snijd dan ook de rode peper in fijne ringetjes.
Snijd of scheur de paddestoelen in smalle reepjes.
Verhit olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Bak hierin de venkel ongeveer 3 minuten op hoog vuur, zet het vuur lager en voeg de chinese kool toe. Bak circa 1 minuut mee. Voeg de paksoi en 3/4 van de bosuitjes toe. Meng door elkaar en schep het groentemengsel uit de pan.
Bak in dezelfde koekenpan de paddestoelen in delen tot ze mooi gekleurd zijn. Schep de paddestoelen uit de pan. Fruit de knoflook en het citroengras ongeveer 2 min. Voor een pittige variant voeg je nu ook de rode peper toe. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Schep de paddestoelen weer bij het mengsel.
Voeg 3 el huisgemaakte hoisinsaus toe aan het paddestoelenmengsel. Zet het vuur uit en meng de groenten er doorheen.
Roer het beslag goed door. Verhit een kleine koekenpan (flensjespan) en kwast de pan in met een beetje olie. Zet een groot bord klaar en kwast ook deze in met een beetje olie.
Laat een lepel beslag in de koekepan vallen en draai direct de pan rond. Giet het overtollig beslag terug. Bak het flensje ongeveer 20 seconden en laat op het bord glijden. Vul het flensje met de paddestoelen en groenten.
Ga door tot het beslag en de vulling op is (je hebt voldoende voor circa 20 stuks).
Serveer de flensjes op een grote schaal met de resterende ringetjes bosui, ringetjes rode peper en wat hoisinsaus erover.
Je kunt de flensjes ook al eerder maken en opwarmen in de oven op circa 120 graden.
Ingrediënten
☐ 200 gr rijstmeel (ban cuon meel)
☐ 2 el maïszetmeel
☐ 1/2 tl zout
☐ 1 1/2 tl olie
☐ 500 ml koud (gefilterd) water
☐ Olie om in te bakken
☐ 250 gr shiitake
☐ 300 gr oesterzwammen
☐ 8 cm groene deel citroengras (sereh)
☐ 2 tenen knoflook
☐ 1/4 chinese kool
☐ 1/4 venkelknol
☐ bladgroen van 1/2 paksoi
☐ 6 bosuitjes
☐ 3 el huisgemaakte hoisinsaus
☐ Olie om in te bakken
☐ Optioneel: ingelegde plakjes witte radijs
☐ Optioneel: rode peper
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan