Raw Vegan 100% pure chocolade Valentijnstaart 💗

Omschrijving

Wil je jouw geliefde (of jezelf) verrassen met deze (h)eerlijke chocoladetaart met pure 100% cacao? Ik gebruik in dit recept cacao van ceremoniële kwaliteit. Echte, pure, ceremoniële cacao (op de juiste manier geteeld en verwerkt) is een plantenmedicijn en verzacht het hart. Perfect dus voor deze chocoladeganachetaart op Valentijnsdag (of iedere andere dag)!

In dit recept voeg ik cayennepeper toe, wat de bloedvaten licht verwijdt. Daardoor kan het bloed makkelijker stromen... nog meer kans op een hartstochtelijke nacht 😉

De venkel, kardemom, kaneel, amandelen en etherische olie in dit recept zorgen voor een aangename, zoete en zachte lichaamsgeur. Wist je dat lichaamsgeur bepalend is in de aantrekkingskracht tot iemand anders?

Bereidingswijze

Bodem

Rooster de amandelen ongeveer 10 minuten in een droge koekenpan. Rasp de schil van de biologische citroen. Laat de amandelen iets afkoelen en meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een compacte substantie.

Chocolade-ganache

Kneus de kardemompeulen en doe de zaden èn de peulen in een pannetje met de plantaardige melk. Als je gemalen kardemom gebruikt, voeg je die later toe met de andere specerijen. Verwarm de plantaardige melk tot ongeveer 70 graden. Zeef de kardemompeulen en zaden eruit (bewaar deze, je kunt ze toevoegen aan een smoothie of havermout).

Als je een blok cacao gebruikt, hak dan ondertussen de cacao fijn. Haal de merg uit het stukje vanillestokje en voeg toe aan het mengsel (bewaar ook het vanillestokje om mee te koken in een havermoutje).

Voeg alle ingrediënten toe aan de melk en roer tot de cacao is gesmolten. Proef en maak op smaak met eventueel meer specerijen en/of ahornsiroop.

Taart

Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het mengsel van amandelen en dadels in de springvorm. Schenk de chocoladeganache erover. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Versier de taart met toppings naar keuze.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur koeltijd
Keukenbenodigheden
kleine springvrom, keukenmachine

Ingrediënten

Ganache
☐ 250 gr 100% pure cacao (blok of flakes)
☐ 250 ml plantaardige melk
☐ 10 gr cacaoboter
☐ 2 el ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
☐ 2 kardemompeulen (of gemalen kardemom)
☐ snufje cayennepeper
☐ 1/4 tl (ceylon) kaneel
☐ 1/4 tl gemalen venkelzaad
☐ 1/4 merg van een vanillestokje (of vloeibare)

Bodem
☐ 200 gr dadels
☐ 200 gr amandelen
☐ snufje zout
☐ rasp van 1 biologische citroen

Suggesties voor toppings
☐ frambozen
☐ granaatappelpitjes
☐ blaadjes verse munt
☐ geschaafde pure chocolade
☐ verse mango julienne gesneden

Keukenvoorraad
Zout

Allergieën

Noten

Wil je meer nieuwe recepten ontvangen?

Meld je dan aan voor de Vegan inspiratie mails

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Vegan Nieuwsbrief

Contactgegevens

KvK: 72921196
Btw: NL002171961B58

Socials

In de Meet Vegan inspiratiesessies neem ik je mee in de avontuurlijke vegan keuken en leer je dat vegan eten lekker, inspirerend èn gezond kan zijn!
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
Civas opledingen
Kosmeo Health
users linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram