Wil je jouw geliefde (of jezelf) verrassen met deze (h)eerlijke chocoladetaart met pure 100% cacao? Ik gebruik in dit recept cacao van ceremoniële kwaliteit. Echte, pure, ceremoniële cacao (op de juiste manier geteeld en verwerkt) is een plantenmedicijn en verzacht het hart. Perfect dus voor deze chocoladeganachetaart op Valentijnsdag (of iedere andere dag)!
In dit recept voeg ik cayennepeper toe, wat de bloedvaten licht verwijdt. Daardoor kan het bloed makkelijker stromen... nog meer kans op een hartstochtelijke nacht 😉
De venkel, kardemom, kaneel, amandelen en etherische olie in dit recept zorgen voor een aangename, zoete en zachte lichaamsgeur. Wist je dat lichaamsgeur bepalend is in de aantrekkingskracht tot iemand anders?
Rooster de amandelen ongeveer 10 minuten in een droge koekenpan. Rasp de schil van de biologische citroen. Laat de amandelen iets afkoelen en meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een compacte substantie.
Kneus de kardemompeulen en doe de zaden èn de peulen in een pannetje met de plantaardige melk. Als je gemalen kardemom gebruikt, voeg je die later toe met de andere specerijen. Verwarm de plantaardige melk tot ongeveer 70 graden. Zeef de kardemompeulen en zaden eruit (bewaar deze, je kunt ze toevoegen aan een smoothie of havermout).
Als je een blok cacao gebruikt, hak dan ondertussen de cacao fijn. Haal de merg uit het stukje vanillestokje en voeg toe aan het mengsel (bewaar ook het vanillestokje om mee te koken in een havermoutje).
Voeg alle ingrediënten toe aan de melk en roer tot de cacao is gesmolten. Proef en maak op smaak met eventueel meer specerijen en/of ahornsiroop.
Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het mengsel van amandelen en dadels in de springvorm. Schenk de chocoladeganache erover. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met toppings naar keuze.
Ingrediënten
Ganache
☐ 250 gr 100% pure cacao (blok of flakes)
☐ 250 ml plantaardige melk
☐ 10 gr cacaoboter
☐ 2 el ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
☐ 2 kardemompeulen (of gemalen kardemom)
☐ snufje cayennepeper
☐ 1/4 tl (ceylon) kaneel
☐ 1/4 tl gemalen venkelzaad
☐ 1/4 merg van een vanillestokje (of vloeibare)
Bodem
☐ 200 gr dadels
☐ 200 gr amandelen
☐ snufje zout
☐ rasp van 1 biologische citroen
Suggesties voor toppings
☐ frambozen
☐ granaatappelpitjes
☐ blaadjes verse munt
☐ geschaafde pure chocolade
☐ verse mango julienne gesneden
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan