Een supergoede start van je dag! Deze posteleinsmoothie is weer eens wat anders dan een standaard spinaziesmoothie.
Er is zomer- en winterpostelein verkrijgbaar (afhankelijk van het seizoen). Postelein heeft kleine licht vettige blaadjes. Je kunt het ook gebruiken als salade of in een stamppot.
Postelein heeft een heel licht pitje en deze smoothie prikkelt een beetje op je tong. Het plantje bevat veel vitamine C en gezonde mineralen als ijzer. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer in je lichaam verhoogd? De natuur heeft hier dus al over nagedacht 😉
Het is beter voor het spijsverteringsproces om een smoothie met een lepel te eten en te kauwen op je smoothie. Dat klinkt misschien raar, maar daardoor maak je enzymen die het verteringsproces in gang zetten.
Doe alle ingredienten, behalve de toppings in de blender en blend tot een stevige smoothie. Als je de smoothie nog wat meer body en romigheid wilt geven, voeg dan nog 1 of 2 eetlepels havermout toe.
Doe de smoothie in een mooie kom en verdeel de toppings erover.
Ga er maar even rustig voor zitten en geniet!
Ingrediënten
☐ 1 bosje postelein (ca. 100 g)
☐ 1 kleine banaan
☐ ¼ verse ananas
☐ 1 el broccolikiemen
☐ 3 takjes peterselie
☐ 1 el lijnzaad
☐ sap van 1 citroen
Toppings naar keuze
☐ vers fruit
☐ pitten en zaden
☐ granola
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan