Een perfect gerecht voor de Paasdagen met mooie lentegroenten en een frisse roomsaus. Eenvoudig en snel te bereiden. De cashewnoten moeten 1 nacht weken.
Laat de cashewnoten 1 nacht weken in koud water of minimaal 30 minuten in gekookt water.
Maak de roomsaus van de geweekte cashewnoten, koud water, citroensap, zout, peper. Blend tot een gladde saus. De saus mag mooi dun blijven, voeg extra water toe indien nodig.
Stoom (of kook) de doperwten en aspergetips in circa 5 minuten gaar. Kook de tagliatelle in circa 6 minuten gaar.
Rooster, terwijl de groenten en tagliatelle koken, de pijnboompitjes in een koekenpan. Verhit in een andere koekenpan wat olie en bak de prei zachtjes. Voeg de roomsaus toe en verwarm.
Optioneel
Klop de crème fraîche los met de mosterd, citroensap en kerriepoeder.
Maak een mooi bord op met de saus, dan nestjes tagliatelle, verdeel de lentegroenten erover. Verdeel een dessertlepel mosterd-crème fraîche erover en garneer met de alfalfa en pijnboompitjes.
Ingrediënten
☐ 150 gr tagliatelle (zonder ei)
☐ 100 gr ongebrande cashewnoten
☐ 4 el koud water
☐ sap van 1/2 citroen
☐ 1 tl citroenrasp
☐ 1 dunne prei
☐ 125 gr groene aspergetips
☐ 100 gr doperwten (diepvries)
☐ pijnboompitjes
☐ alfalfa
☐ zout en peper naar smaak
Optioneel
☐ 3 el vegan crème fraîche
☐ 1/2 el mosterd
☐ 1 tl kerriepoeder
☐ 1/2 tl citroensap
☐ 1/4 avocado
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan