Deze nutty greens salade is een heerlijke stevige salade met een goede dosis plantaardige eiwitten. De tuinbonen, groene bladgroenten en de noten leveren de eiwitten in dit gerecht. De vele groene groenten en verse kruiden in dit gerecht zorgen voor mineralen en anti-oxidanten.
De noten en pitten geven de salade een lekkere bite. Je kunt 'm als maaltijdsalade eten of als bijgerecht serveren.
De pindadressing maakt het geheel heerlijk notig.
Was alle groenten. Snijd de savooiekool, little gem en romainesla julienne (smalle repen).
Snijd de bosui in ringen en de komkommer in halve plakken.
Hak de koriander grof.
Rooster de noten en pitten op 150 graden gedurende 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Kook de tuinbonen ca. 6 min en giet af.
Meng de sla, bosui, kool, tuinbonen, komkommer, koriander en de helft van het notenmengsel door elkaar. Strooi de rest van de noten eroverheen.
Serveer de dressing er apart bij.
Ingrediënten
☐ 1 krop little gem sla
☐ 1 kleine krop romaine sla
☐ ¼ savooiekool
☐ 1 stengel bosui
☐ ½ komkommer
☐ 3 takjes verse koriander
☐ 150 g tuinbonen (diepvries)
☐ 20 g ongezouten pinda's
☐ 20 g ongezouten amandelen
☐ 20 g zonnebloempitten
☐ 20 g pompoenpitten
Dressing
☐ 2 el pindakaas
☐ ½ el agavesiroop
☐ 1 el tamari of sojasaus
☐ ½ el rijstazijn
☐ 2 el sesamolie
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan