Snel en makkelijk te bereiden èn je hebt meteen een voorraad voor een aantal weken! Als je er vanaf kunt blijven ;-), want ze zijn niet te versmaden.
Deze raw energybars zijn heerlijk om tussendoor te snacken en ideaal om te eten voordat je gaat sporten. En allemaal natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers, geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Je weet precies wat er in zit!
Je kunt de bars ook glutenvrij maken, door glutenvrije havermout te gebruiken. Heb je een notenallergie, vervang de walnoten door zonnebloem- of pompoenpitten.
Gebruik extra zachte dadels. Heb je die niet, leg de dadels dan minimaal 20 minuten in heet water.
Hak de rauwe cacao grof en zet apart.
Doe de walnoten in de keukenmachine en pulseer een aantal keer tot de walnoten redelijk fijn zijn gemalen. Voeg dan de dadels en een snufje zout toe en meng tot je een kleverige substantie hebt. Voeg eventueel een aantal eetlepels warm water of plantaardige melk toe.
Voeg de havermout, kokos, stukjes rauwe cacao, chiazaad en gojibessen bij het walnoten-dadel mengsel in de keukenmachine en pulseer nog een aantal keer. Je wilt een kleverig dik mengsel waarin je de havermout, cacao en gojibessen nog kunt zien.
Neem een vierkante kleine bakplaat of ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het mengsel over de plaat en druk goed aan. Zorg dat de plak ongeveer 1,5 tot 2 cm hoog is. Met een vochtige spatel kan je de bovenkant mooi glad krijgen.
Snijd repen of blokjes. Je kunt ze verpakken in bakpapier, zoals op de foto. Om de repen te bewaren pak je ze in het geheel in bakpapier in. Bewaar ze in een vershoudbak in de vriezer.
Zo heb je altijd een gezonde snack voor het grijpen. Je kunt ze namelijk direct uit de vriezer eten.
Ingrediënten
☐ 300 g extra zachte dadels
☐ 80 g chiazaad
☐ 120 g rauwe cacao (blok)
☐ 70 g havermout
☐ 50 g geraspte kokos
☐ 100 g walnoten
☐ 40 g gedroogde gojibessen
☐ snufje zout
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan