Roerbakschotel met boerenkool in een modern en slank jasje

Omschrijving

Van de groene bladgroenten staat boerenkool qua gezondheidswaarde met stip op één! Het wordt zelfs een superfood genoemd.
In Nederland zijn velen van ons nog opgegroeid met boerenkoolstamppot met worst. Tijd voor een modernere en slankere versie.

Door de boerenkool kort te verhitten, blijven de hoge dosis anti-oxidanten, vitaminen en spoorelementen intact. In dit recept heb ik als optie zeewier toe te voegen. Zeewier en zeegroenten werken goed bij het opruimen van zware metalen en andere toxische stoffen in je lichaam.

Bereidingswijze

Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten goed af en zet apart. Snijd de avocado in plakken. Zet deze apart met de pit van de avocado erbij, dit voorkomt verkleuren van de avocado.

Kook de quinoa. Quinoa moet na het koken nog 10 minuten rusten. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes en meng dit met 2 el olijfolie en de provencaalse kruiden. Verdeel het mengsel door de warme quinoa.

Verhit ondertussen olie in een grote koekenpan of wok (alle boerenkool moet erin passen). Fruit de ui in de koekenpan (ongeveer 4 min) met de sambal of rode peper. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee, voeg vervolgens de champignons toe en bak tot de champignons gaar zijn. Voeg de kikkererwten en de boerenkool erbij en bak nog 4 minuten mee.

Maak een bowl op met de roergebakken boerenkool, de quinoa en avocado. Optioneel: bestrooi met sesamzaadjes en serveer met zeewierchips.

2
  |    | 
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Keukenbenodigheden
Wok of grote koekenpan

Ingrediënten

☐ 200 gr verse boerenkool (liefst biologisch)
☐ 1 ui, gesnipperd
☐ 2 tenen knoflook, geperst
☐ ½ rode peper of 1 tl sambal
☐ 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 240 gr.)
☐ ½ doosje kastanjechampignons
☐ ½ rijpe avocado
☐ 140 g (ongekookte) quinoa
☐ 2 el zongedroogde tomaatjes
☐ 2 el zwarte olijven
☐ 1 el gedroogde provencaalse kruiden

Garnering
☐ sesamzaadjes, zeewierchips

Keukenvoorraad
Zout | Peper | Olijfolie | Sambal

Wil je meer nieuwe recepten ontvangen?

Meld je dan aan voor de Vegan inspiratie mails

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Vegan Nieuwsbrief

Contactgegevens

KvK: 72921196
Btw: NL002171961B58

Socials

In de Meet Vegan inspiratiesessies neem ik je mee in de avontuurlijke vegan keuken en leer je dat vegan eten lekker, inspirerend èn gezond kan zijn!
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
Civas opledingen
Kosmeo Health
users linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram