Boekweitburgers met paddestoelen

Omschrijving

Soms heb je gewoon zin een goede vegan burger. De 'burgers' die je in de supermarkt vindt, bevatten helaas veel zout, smaak- en kleurstoffen en E- nummers. Niet echt de gezondste keuze.

Maar zelf burgers vegan burgers maken is helemaal niet moeilijk en je weet precies wat er in zit!

Je kunt ook het mengsel al een dag eerder maken, de burgers goed koelen en dan de volgende dag bakken.

Ik serveer de burgers op desembrood (of slablad voor een slankere versie), hummus, met geroosterde bietjes, raapstelen, plakjes tomaat, kiemen en eventueel vegan tzaziki.

Bereidingswijze

Meng 1 el chiazaad met 3 el water en laat staan voor later.

Kook de boekweitkorrels met de gedroogde paddestoelen en 1 el misopasta. Bewaar het kookvocht en snijd de meegekookte gedroogde paddestoelen in stukjes. Meng de bevroren doperwten door de boekweit.

Snijd de paddestoelen klein, de gedroogde tomaten in reepjes en de zwarte knoflook fijn.

Bak de paddestoelen met de knoflook, tot het meeste vocht uit de paddestoelen is. Voeg 1 el misopasta, 1 el geroosterd chiazaad en de paddestoelen die meegekookt zijn met de boekweit, toe aan het mengsel. Maak op smaak met zout en peper en eventueel zeewiervlokken.

Meng de boekweit met de doperwten door het paddenstoelenmengsel en voeg het chiazaad toe. Voeg het boekweitmeel toe, Het mengsel moet stevig en een beetje vochtig zijn. Voeg kookvocht toe van de boekweit, als het mengsel te droog is. Voeg meer boekweitmeel toe als het mengsel te nat is.

Maak burgers, leg deze minimaal 1 uur in de koelkast (of 30 minuten in de vriezer), zie foto hieronder.

Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant.

Serveer de burgers op desembrood (of slablad voor een slankere versie), hummus, met geroosterde bietjes, raapstelen, plakjes tomaat, kiemen en eventueel vegan tzaziki. Serveer met een grote groene salade.

6
  |    |    | 
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Keukenbenodigheden
Koekenpan

Ingrediënten

☐ 150 g boekweitkorrels
☐ 200 g portobello's
☐ 100 g shiitake
☐ 100 g doperwten (diepvries)
☐ 2 el gedroogde paddestoelen
☐ 2 el donkere misopasta
☐ 2 tenen gefermenteerde knoflook (zwarte knoflook)
☐ 1 el geroosterd sesamzaad
☐ 50-75 g boekweitmeel
☐ 1 el chiazaad
☐ 1 el gedroogde tomaten
Optioneel: zeewiervlokken

Keukenvoorraad
Zout, peper, knoflook

Allergieën

Sesam

Wil je meer nieuwe recepten ontvangen?

Meld je dan aan voor de Vegan inspiratie mails

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Vegan Nieuwsbrief

Contactgegevens

KvK: 72921196
Btw: NL002171961B58

Socials

In de Meet Vegan inspiratiesessies neem ik je mee in de avontuurlijke vegan keuken en leer je dat vegan eten lekker, inspirerend èn gezond kan zijn!
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
Civas opledingen
Kosmeo Health
users linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram