Hummus is het allerlekkerst als je het vers maakt! Ik deel hier het basisrecept van hummus, maar je kunt er allerlei varianten op maken. Je kunt gekookte bieten of pompoen er doorheen mengen. Of de komijn vervangen door garam masala (hindoestaanse kerrie). Of laat eens de olie weg en vervang dit door avocado voor een gezondere variant. Voeg eens pompoenpitten en edelgistvlokken toe.
Heb je tijd, koop dan gedroogde (biologische) kikkererwten, week ze een nacht en kook ze in een snelkookpan gaar. Kook meteen het hele pak en vries de gekookte kikkererwten in porties in. De smaak van verse gekookte kikkererwten is echt veel lekkerder èn er is geen zout aan toegevoegd.
De hummus kan je ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren.
Tip! Vries de hummus in porties in. Haal de hummus een dag ervoor uit de vriezer en you're good to go!
Pers de knoflooktenen.
Doe alle andere ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien op stand 1 of 2 tot een smeuïge massa is ontstaan.
Proef met een proeflepel en beoordeel of er nog meer water, zout, citroensap, zwarte peper (optioneel) bij moet.
De hummus kan je ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de hummus ook invriezen.
Ingrediënten
☐ 240 gram gekookte kikkererwten (1 blikje)
☐ 1 el tahin (sesampasta)
☐ 3 knoflooktenen
☐ 30 ml water
☐ 15 ml olijfolie
☐ 1/4 tl zout
☐ 1/8 tl komijn
☐ 1 el vers citroensap
Optioneel
☐ zwarte peper naar smaak
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan