Breakfast Bowl

Omschrijving

Grappig hoe de keuze van voeding beïnvloed wordt door onder andere weersomstandigheden. Normaal gesproken kies ik in de zomer niet zo snel voor een havermoutje, behalve misschien overnight oats rechtstreeks uit de koeling.

Omdat het redelijk is afgekoeld en de wind het zo ‘s morgens vroeg een beetje fris maakt, past dit ontbijt prima.

Maar zeg nu zelf havermout is niet echt sexy als je het niet een beetje aankleed. Dus maak er iets van zodat het uitnodigt om te eten!

Wist je dat havermout vol gezonde voedingsstoffen zit? Het levert eiwitten, langzame koolhydraten, weinig vet en veel vezels. Het vet bestaat met name uit omega 6 vetzuren. Voeg daarom wat lijnzaad toe voor omega 3 dat zorgt voor een betere balans.

Verder zit het boordevol belangrijke vitaminen, zoals vitamine B dat betrokken is bij de energieproductie, stressregulatie en het immuunsysteem. Ook bevat het een hoge dosering vitamine K dat zorgt voor de aanmaak van bloedstollingsfactoren. In de categorie mineralen en spoorelementen levert havermout ijzer (zuurstoftransport), magnesium (doorgeven zenuwimpulsen en regulatie van cholesterolstofwisseling), fosfor (stevigheid skelet en energievoorziening), koper (antioxidantensysteem) en mangaan (regulatie bloedsuikerspiegel en bescherming tegen vrije radicalen).

Voor een betere opname van ijzer in het lichaam, combineer je havermout met een vitamine C bron (in deze versie kiwi). Voor een goede opname van magnesium is het belangrijk om ook een calciumbron toe te voegen (in deze bowl heb ik sesamzaadjes toegevoegd).

Al deze eigenschappen maken havermout dus een zeer gezond ontbijt, zeker ook voor sporters! En dat komt goed uit, want deze week openen de sportscholen weer hun deuren!

Bereidingswijze

Kook de havermout met de hazelnootmelk, zout en gedroogde abrikozen. Voeg op het laatste moment de lijnzaad en sesamzaadjes erdoor.

Maak op in een mooie bowl met de kiwi, plakjes banaan, kokos en andere toppings naar keuze. Serveer voor de zoetekauwen onder ons met wat ahornsiroop. Het is niet echt nodig omdat de hazelnootmelk al vrij zoet is.

“Plantaardige voeding 🌱 doet zoveel meer dan alleen voeden... ”

— The Vegan Food Inspirator

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd: 10 min
Keukenbenodigheden
Pan

Ingrediënten

☐ 40 gram havermout
☐ 1 el lijnzaad
☐ 1 el sesamzaadjes
☐ 1 kiwi (gold)
☐ snufje zout
☐ geraspte kokos
☐ ½ banaan
☐ 200 ml hazelnootmelk
☐ 2 gedroogde abrikozen, in stukjes
☐ 1 el ahornsiroop

Keukenvoorraad
Havermout, lijnzaad, sesamzaad, zout

Allergieën

Gluten, sesam, noten

Wil je meer nieuwe recepten ontvangen?

Meld je dan aan voor de Vegan inspiratie mails

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Vegan Nieuwsbrief

Contactgegevens

KvK: 72921196
Btw: NL002171961B58

Socials

In de Meet Vegan inspiratiesessies neem ik je mee in de avontuurlijke vegan keuken en leer je dat vegan eten lekker, inspirerend èn gezond kan zijn!
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
Civas opledingen
Kosmeo Health
users linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram