Basics: een goed gevulde vegan boterham

Omschrijving

Deze week staat bij The Vegan Food Inspirator in het teken van ‘Begin bij de basis’. Daarom staat vandaag een eenvoudig èn volwaardig vegan lunchgerecht op het menu. Maar wel nèt even wat anders... Want zeg eerlijk: het broodje hummus of mashed avocado 🥑 kan wel wat inspiratie gebruiken!

Vandaag deel ik de receptuur van dit mooie, maar eenvoudige lunchgerecht dat op iedere menukaart kan schitteren. En het goede nieuws is dat het is opgebouwd uit relatief gangbare en goedkope ingrediënten en je geen vleesvervangers nodig hebt. Een voorbeeld van een margerijk gerecht, want het is nog steeds een misvatting dat vegan eten duur is.

Bovendien heb je de meeste ingrediënten al op voorraad en de tempeh kan je ook gebruiken in een gerecht op de dinerkaart. Win-win dus!

Bereidingswijze

Je kunt het zuurdesembrood zelf maken, maar het is natuurlijk ook supermooi als je de lokale bakker ondersteunt en daar inkoopt. En ambachtelijke, lokale ingrediënten doen het altijd goed!

🌱 Note: aan brood wordt vaak broodverbeteraar toegevoegd om het langer houdbaar te maken. Broodverbeteraar kan dierlijk vet bevatten. Check dus met de bakker of het brood wel vegan is!

Vanuit het basisrecept van hummus kan je eigenlijk allerlei variaties maken. In dit gerecht maakte ik hummus met Hindoestaanse massala, die een prachtige zon-gele kleur geeft. Mooi dus voor het zomermenu ☀️! Oh ja, de basisreceptuur van hummus bestaat uit: kikkererwten, citroensap, knoflook, water, olie, zout, tahin of sesamzaadjes en komijn. In dit recept heb ik de komijn achterwege gelaten en vervangen door Hindoestaanse massala en een heel fijn gesnipperd sjalotje.

Snijd de komkommer zeer dun op de mandoline. Gebruik basis pickelvloeistof en voeg hier sesamolie en gedroogde kruiden aan toe (ik koos voor tijm). Laat de komkommer ca. 1 uur marineren.

Lees hier in mijn Meatless Monday - Zomerse salade meer over de ingrediënten voor marinade en bereiding van tempeh.

 

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 15 min
Keukenbenodigheden
Pan

Ingrediënten

☐ Zuurdesembrood
☐ Huisgemaakte hummus met Hindoestaanse massala
☐ Gepickelde komkommer met kruiden
☐ Gemarineerde tempeh
☐ Avocado
☐ Rode ui of verse sjalotten
☐ Gehakte, geroosterde amandelen
☐ Pitten en zaden (sesam, maanzaad, zonnebloempitten)

Keukenvoorraad
Sojasaus | ui | pitten en zaden

Allergieën

Soja | Noten | Sesam

Wil je meer nieuwe recepten ontvangen?

Meld je dan aan voor de Vegan inspiratie mails

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Vegan Nieuwsbrief

Contactgegevens

KvK: 72921196
Btw: NL002171961B58

Socials

In de Meet Vegan inspiratiesessies neem ik je mee in de avontuurlijke vegan keuken en leer je dat vegan eten lekker, inspirerend èn gezond kan zijn!
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
Civas opledingen
Kosmeo Health
users linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram