Corona… we worden er allemaal mee geconfronteerd, wereldwijd. Hoewel we voorzichtig een stukje vooruit durven kijken, heerst er angst en onzekerheid. De afgelopen weken is een tijd geweest van bezinning en reflectie. Nu lijkt de tijd van vooruitzien aangebroken. Moeder natuur ‘helpt’ ons een handje om te veranderen. Want naast de negatieve effecten kunnen we hier lessen uit leren om het anders te gaan doen.
We zijn zo gewend dat alles altijd verkrijgbaar is, schaarste kennen we niet. Voedingsmiddelen laten we invliegen van over de hele wereld. We gooien een groot deel van ons eten weg. We exporteren onze lokaal verbouwde groenten naar en importeren vervolgens uit het buitenland. We staan met z’n allen elke dag in de file, terwijl we nu zien dat van afstand werken prima werkt. Alle techniek die ons ter beschikking staat geeft ons zoveel flexibiliteit, maar we maken daar nauwelijks gebruik van.
DE DAG BEGINNEN MET WAT YOGA OEFENINGEN
Ondanks de angst, zie ik mensen weer wandelen, hardlopen, trainen en tijd doorbrengen met hun kinderen in de natuur. Er is meer aandacht voor gezonde voeding. Ik hoor mensen zeggen dat het vreselijk is om binnen te zitten, maar deden we dat niet al...? Zijn we nu niet juist meer buiten?
We zijn zo gewend geraakt aan een leven binnenshuis, dat we vergeten zijn hoe fijn en gezond het is om buiten te zijn, om te bewegen en lekker en gezond te eten.
Ook ik ben eindelijk mijn voorraden eens aan het opmaken. En door creatief te zijn, komen er de lekkerste en meest voedzame gerechten op tafel. Het enige dat je nog toevoegt zijn verse groenten en fruit en die kan je laten bezorgen.
“De laatste jaren zien we al een beweging richting meer plantaardige voeding en minder vlees. Ik verwacht dat deze beweging nu alleen nog maar sneller gaat.”
Ondanks de steun van de overheid en de vele mooie initiatieven die worden opgezet om de horeca te ondersteunen (neem in ieder geval een kijkje bij #helpdehoreca), zal een deel het niet gaan redden. En dat is zuur. Als zzp-er is het voor mij natuurlijk ook onzeker. Zeker omdat de horeca mijn doelgroep is. Maar ik denk dat we juist nu creatief en veerkrachtig moeten zijn. Ervoor zorgen dat we klaar zijn voor ‘life after corona’. De juiste strategie hebben uitgezet en sterker dan ooit terugkomen! De ‘anderhalve-meter-economie’ wordt echt nog wel een uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met z’n allen ook daar creatieve oplossingen voor kunnen bedenken!
Dit is dé tijd om de vegan kaart te gaan opzetten als onderdeel van de bestaande menukaart. Meer plantaardige gerechten op menukaart. En ik ga je daarbij helpen! Zeker in deze tijden is het belangrijk om elkaar te steunen en ook ik wil mijn steentje bijdragen!
Ik heb daarom een Inspiratie E-book geschreven bomvol informatie over de vegan keuken, tips & trucs, do’s & dont’s, receptuur etc. Inclusief 8 tips die je nu al kunt toepassen in jouw restaurant zodat je klaar bent voor de post-corona periode. Gewoon om de horeca een hart onder de riem te steken en te steunen in moeilijke tijden.
Blijf gezond, veilig en verstandig! En vooral blijf positief, samen komen we er sterker uit!
"*" geeft vereiste velden aan