Inspiratie

Vegan en vitaliteit op de werkvloer

Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Mensen willen werken bij een organisatie die om hen geeft en het beste met hen voor heeft. Een belangrijk onderdeel van vitaliteit is voeding. Zorg dus voor gezonde keuzes in het bedrijfsrestaurant.

Lees meer >

Hoe creëer je vegan umami?

Als een gerecht umami bevat, wordt het automatisch als lekkerder ervaren en dit is meestal het resultaat dat je wilt bereiken bij jouw gasten. Verschillende umamibronnen combineren zorgt voor een smaakexplosie!

Lees meer >

Wat doet vegan eten met je lichaam?

Als je overstapt naar een ander eetpatroon, zal het lichaam altijd een gewenningsperiode doormaken. Dat zal je ook ervaren als je vegan gaat eten.
In dit blog lees je de meest voorkomende veranderingen die je kunt ervaren als je gezond (!) vegan gaat eten.

Lees meer >

Vegan hoeft niet duur te zijn!

Vegan eten kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Overweeg je de overstap naar een vegan lifestyle? In deze blog vertel ik je hoe je vegan eten betaalbaar houdt.

Lees meer >

10 redenen om vegan te eten!

Overweeg je een overstap naar een vegan lifestyle? Neem de tijd om je de vegan keuken eigen te maken en verdiep je ook vooral in gezonde vegan voeding. Leer hoe je een uitgebalanceerde vegan maaltijd op tafel zet, zodat je alle gezondheidsvoordelen benut en je een energiek lichaam en geest krijgt. Ervaar hoe jij je voelt en zet kleine stapjes. Het hoeft namelijk niet perfect, volg je gevoel. 

Lees meer >

Buiten de deur genieten van vegan met kerst!

Het traditionele kerstmenu bevat vaak veel vlees en andere dierlijke ingrediënten. Als je met kerst buiten de deur veganistisch wilt eten, kan dat een hele uitdaging zijn!
Geen zorgen: in deze blog geef ik je een aantal tips & trucs!

Lees meer >

Hoe creëer je margerijke vegan gerechten op de kaart?

De eerste stappen naar heropening van de horeca worden gezet. De terrassen mogen (beperkt) open, dus we wachten allemaal met smart op beter weer! Zeker de horeca ondernemers, die het zwaar te verduren hebben (nog steeds).

Lees meer >

Zomer in aantocht

De (culinaire) behoeften veranderen bij de mens per seizoen of zelfs per weertype. In de zomer willen we veelal kleur, salades, vers fruit, ontstaat de behoefte aan buiten in de natuur zijn.

Lees meer >

Een versnelde beweging naar plantaardige voeding

“De laatste jaren zien we al een beweging richting meer plantaardige voeding en minder vlees. Ik verwacht dat deze beweging nu alleen nog maar sneller gaat.”

Lees meer >

London! De nummer 1 in vegan eten en drinken

London, de nummer één van de wereld op het gebied van vegan eten en drinken! Hier kan je werkelijk op iedere hoek van de straat een vegan maaltijd krijgen. En sowieso heeft iedere gelegenheid cappuccino met plantaardige melk. Ik noem dat gewoon gastvrij!

Lees meer >

Vegan hot chocolate in ieder strandpaviljoen

Ik bestel een vegan hot chocolate. De uiterst vriendelijke barmedewerker gaat op zoek naar cacao en sojamelk. Of ik hem dan wel even vertel hoe hij het moet maken. Geen punt! Vijf minuten later zit ik, blij als een kind, met mijn kop warme chocolademelk bij het vuur.

Lees meer >

Functional eating

Om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren gedurende de dag en in de avond, heeft jouw lichaam voeding nodig. Echte voeding.
Maar wat eet je nu wanneer?

Lees meer >

Food Trends 2019

De culinaire wereld verandert continue en is altijd op zoek naar nieuwe trends, nieuwe ingrediënten, nieuwe kooktechnieken of nieuwe manieren van opmaak. Duidelijkheid over de herkomst van producten en footprint van het restaurant krijgt steeds meer aandacht.

Lees meer >

“Sweets for my sweet, sugar for my honey…”

De consument is tegenwoordig veel bewuster bezig met zijn voeding en zoekt naar producten waarin geen of weinig suiker is verwerkt.
Er wordt steeds vaker gezoet met honing. En dat is een slechte ontwikkeling…

Lees meer >

Plantaardig eetpatroon op reis

Een dilemma voor meer mensen: een gezond eetpatroon aanhouden op reis. Want wat doe je als je graag gezond wilt eten, ook in de vakantie?

Nu begint dat dus al op het vliegveld. Hoe kan je het gemakkelijker voor jezelf maken?

Lees meer >

Nieuwe verslaving… matcha!

Matcha bevat veel antioxidanten, wat vrije radicalen neutraliseert. Het is rijk aan vitaminen, spoorelementen en aminozuren. Er worden verschillende gezondheidsvoordelen toegeschreven aan matcha en in Japan wordt deze thee ook medicinaal gebruikt.

Lees meer >

Een ei hoort erbij! Of niet…?

“Waarom eet je eigenlijk geen eieren als je plantaardig eet?”
Voordat de legkip doorgefokt werd, legde ze in het wild ongeveer 10 tot 20 eieren per jaar, in de nestperiodes. Inmiddels leggen de kippen in de pluimveehouderij zo’n 300 eieren per jaar!

Lees meer >

Wereld (Huis)dierendag…

Als je vandaag jouw geliefde huisdier wat extra aandacht geeft, een speciale maaltijd, denk dan ook eens na over wat je vandaag gaat eten. Want dieren eten op Wereld Dierendag is eigenlijk een no-go, vind je ook niet?

Lees meer >

“Plantaardige melk is goed voor elk!”

Steeds meer mensen hebben last van een lactose-intolerantie of zelfs een allergie. Ook veel mensen hebben de klachten van een intolerantie maar zijn zich daarvan niet bewust. Hoe vervang je melk door plantaardige alternatieven?

Lees meer >

De Vegan Nieuwsbrief

Contactgegevens

KvK: 72921196
Btw: NL002171961B58

Socials

In de Meet Vegan inspiratiesessies neem ik je mee in de avontuurlijke vegan keuken en leer je dat vegan eten lekker, inspirerend èn gezond kan zijn!
Copyright 2023 gemaakt door CustomerScope
Civas opledingen
Kosmeo Health
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram