Heb je nog bananen op de fruitschaal liggen die wat aan de rijpe kant zijn? Niet weggooien, want je maakt er heerlijke bananenpannenkoeken van! Je kunt er ook bananenbrood van maken of gebruiken in je smoothie.
Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom. Meng in een aparte kom of maatbeker de natte ingrediënten.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de mix met droge ingrediënten, mix kort. Laat het beslag even rusten en verwarm ondertussen een koekenpan met dikke bodem. De pan moet goed warm zijn.
Bak de pannenkoeken in olie of vegan margarine op middelhoog vuur. Serveer de pancakes met wat ahornsiroop, vers fruit of andere toppings naar keuze. Drink er een lekker groen bleekselderijsapje bij voor wat extra vitaminen.
Ingrediënten
☐ 150 gr volkoren havermeel 2 tl bakpoeder
☐ 150 ml sojamelk
☐ 100 ml water
☐ snufje zout
☐ 1 tl kaneel (optioneel)
☐ Toppings: nootjes, kokos, vers fruit, ahornsiroop
Allergieën
Volg ons
"*" geeft vereiste velden aan