Een van mijn favoriete gerechten! Wist je dat postelein er in een zomer- en wintervariant is èn supergezond is? Dit overheerlijke gerecht heeft het beste van meerdere werelden: rauwe bladgroenten, eiwitten uit quinoa en kikkererwten, een knappertje van de zeewierchips, heerlijke umami smaak en het frisse van de geglaceerde druiven!
Deze smaakvolle rijstflensjes gevuld met paddestoelen, knapperige groenten en huisgemaakte hoisinsaus doen het goed op ieder feestje! Ze kunnen ook prima als diner, geserveerd met roergebakken groenten of een grote salade.
Huisgemaakte hoisinsaus is natuurlijk veel lekkerder als je 'm zelf maakt. En je weet precies wat er in zit! De honing in het traditionele recept heb ik vervangen door moerbeien en agavesiroop. Het resultaat? Een heerlijk geurige hoisinsaus!
Overheerlijke, smaakvolle vegan boekweitburgers met paddestoelen en doperwten. Maak de burgers 1 dag eerder, zodat alle smaken nog beter kunnen intrekken.
Zelfgemaakte vegan burgers zijn super makkelijk te maken, veel lekkerder dan kant-en-klare burgers uit de supermarkt en je weet precies wat erin zit!
Pure cacao... een kleine gelukmaker. Het zorgt voor het vrijkomen van endorfines in je lichaam; dat stofje waar je een goed gevoel van krijgt. Én mijn recept voor deze pure chocoladetaart zit boordevol specerijen die een positief effect hebben op jouw lichaamsgeur. Een goed begin voor een hartstochtelijke avond...
Maak je eigen vegan nutella, maar dan veel lekkerder en gezonder! Deze chocolade-hazelnootpasta zit bomvol hazelnoten en bevat weinig suiker. Een goed alternatief dus voor de variant uit de supermarkt.
En je kunt 'm helemaal aanpassen naar jouw smaak, door meer of minder chocolade toe te voegen!
Tacos' eten is natuurlijk een feest! En als je als kind ook nog mag helpen met het klaarmaken, dan is het extra speciaal!
Het is leuk voor kinderen om te zien dat je veel zelf kunt maken in plaats van kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Maak dit gerecht op een regenachtige zondag!
Een overheerlijke vegan variant van saoto soep! Van oorsprong wordt saoto soep gemaakt met kip en gekookt ei. In deze vegan versie maken we gebruik van (gerookte) tofu en edamameboontjes.
Het liefst maak je de bouillon al een dag eerder, zodat alle smaken goed kunnen intrekken in de bouillon. Maar je kunt de bouillon ook op de dag maken.
Deze Kerst goed uitpakken met een vegan braadstuk? Dat kan met dit overheerlijke braadstuk van tempeh in sinaasappelmarinade! Serveer de tempeh met een puree van kastanje en pastinaak, huisgemaakte cranberrysaus en geroosterde bloemkool en het kerstfeest is compleet.
De tempeh moet 1 nacht marineren, dus start op tijd met de voorbereidingen voor dit gerecht.
Merry X-mas 🎄
Postelein heeft een heel licht pitje en deze smoothie prikkelt een beetje op je tong. Het plantje bevat veel vitamine C en gezonde mineralen als ijzer. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer in je lichaam verhoogd? De natuur heeft hier dus al over nagedacht 😉
Deze raw energybars zijn heerlijk om tussendoor te snacken en ideaal om te eten voordat je gaat sporten. En allemaal natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers, geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Je weet precies wat er in zit!
In Nederland zijn velen van ons nog opgegroeid met boerenkoolstamppot met worst. Tijd voor een modernere en slankere versie! Boerenkool is de groente met de hoogste dosis vitaminen en mineralen. Door de boerenkool kort te verhitten blijven al deze stoffen intact.